Spartips

Spara pengar direkt när lönen kommer

Spara pengar

Ett av de vanligaste spartipsen man hör idag är att ”spara en liten del av lönen varje månad” för att således bygga upp ett sparkonto som man kan använda sig utav när situationen kräver det. Detta är inte bara ett av de vanligaste spartipsen man ofta hör, utan även ett utav de bästa. Den som arbetar får således pengar i kontot och anledningen till att de inte har pengar vid akuta situationer är för att de inte sparat lite varje månad och budgeterat för att ha lite pengar över varje månad.

Det är dock enkelt att rekommendera detta spartips men inte lika enkelt att genomföra det. Vad ska man göra om man verkligen inte kan spara något slutet av varje månad? Vad ska man göra om man inte kan skära ned på något och verkligen inte tjänar tillräckligt för att ha något över att spara? Nedan följer några tips på hur man kan gå till väga trots det och ändå se till så att man har lite över att spara.

Skär ner på onödiga utgifter

Det vanligaste rådet tillsammans med ovanstående spartips är att ”skära ner på onödiga utgifter” och även här så förekommer inte rådet ofta av ingen anledning, utan det finns en bra anledning till att folk rekommenderar till de som önskar börja spara lite pengar varje månad.

Vad har man för utgifter? Har man dåliga vanor man kan göra något åt? Har man drömmar och mål man kan skjuta upp i några år? Skär ned på det som inte är en absolut nödvändighet. Mat behöver du var dag. Vatten och el måste betalas för. Hyran måste betalas för och så måste eventuella barn tas hand om. Därefter är allt fritid och så kallade ”lyxvaror”, skär ned på det du kan! Går man ut varje helg? Sluta med det och se om du kan spara genom att skära ned på den vanan.

Konsten att spara lite varje månad

När du lyckats skära ned lite på utgifterna så gäller det att spara pengarna. Detta betyder inte att de ska ligga på kontot helt enkelt, dock, då de annars bara kommer ligga där och damma, och även det är onödigt. Varför låta pengarna damma när du kan förvalta dem hos en bank och således låta pengarna jobba medan du sparar dem? Här kan det vara smart att hitta Sveriges bästa sparränta online. När denna hittats så är det bara att ansöka om att få börja spara hos denna långivare och därefter förvalta pengarna så de växer medan de sparas.

Ett annat smart tips kan vara att investera i utdelningsaktier. Detta betyder att du placerar dina sparade pengar i aktier som har väldigt låg risk (oftast betyder det att du placerar pengar i väldigt stora företag) och därmed företag som ger avkastning på pengarna varje år. Detta betyder att du placerar dina sparade pengar i ett företag som ger dig en utdelning på ditt sparade belopp. Denna utdelning kan du därefter återinvestera i samma företag och således växer pengarna medan du sparar dem.

När du hittat just din önskade sparmetod (detta kan en bank oftast hjälpa en med för att hjälpa en uppnå i princip ingen risk och en procentuell ökning på det sparade beloppet varje år) så är det därefter bara att spara i några år. Snart så kommer du att se din vardag förbättras. Faktum att du har pengar tillgängligt om något skulle hända hjälper en att finna ro, och om situationen kräver det någon dag till slut, som till exempel en investeringsmöjlighet, eller planen att starta eget, så kommer du att ha kapitalet där, redo att hjälpa dig med dina nya planer.