Privatekonomi

Finansiera din semester

Låna pengar till semestern

Är du en av många som drömmer om att få bege dig ut i världen lite oftare. Kanske var det flera år sedan som du tog dig en välförtjänt semester i ett annat land eller så vill du verkligen följa med vännerna till Spanien i sommar. Att vara ute och upptäcka olika länder är något som väldigt många ser fram emot, längtar till och sparar pengar till, men det är inte alltid som pengarna räcker till. Är det dessutom ett väldigt spontant äventyr kanske man inte har haft tid eller förberedelse nog att spara ihop pengarna själv och då kan det vara en bra idé att betala av med hjälp av ett kreditlån.

Så funkar det

Kreditlån är något som människor har använt sig av länge. Lånet fungerar så att du får ett specifikt belopp som du kan nyttja som du själv känner. Varje månad får du sedan en faktura på de belopp som du har använt dig av och som ska betalas tillbaka. När du betalar tillbaka har du ett fullt belopp att nyttja igen.

Resebolag eller kreditlån?

Fördelen med att gå tillväga på detta sätt när du vill finansiera en resa är att du har möjlighet att bege dig iväg på nya äventyr, även om du inte har pengarna i fickan just nu. Många resebolag erbjuder avbetalningslösningar som du kan ansöka om innan du gör en bokning. Villkoren kan dock variera väldigt kraftigt och återbetalningstiden kan vara kortare än man kan klara av. Vill du inte använda dig av resebolaget kan du istället vända dig till en låneförmedlare eller bank som erbjuder det du söker.

Samla lån utan UC

Har du haft svårt att ta dig igenom kreditupplysningen hos Upplysningscentralen eller har du kanske betalningsanmärkningar sedan tidigare som gör det svårare för dig att få till ett lån? Ingen fara! Det finns ett flertal banker, förmedlare och långivare som erbjuder dig möjlighet att samla lån trots många UC förfrågningar och istället använda dig av andra kreditupplysningsföretag som Bisnode eller t.ex. Creditsafe. Det är dock viktigt att vara införstådd med att en kreditupplysning alltid kommer att tas och även om banken eller låneföretaget bedömer din kreditvärdighet som god, är det ditt eget ansvar att säkerställa att du kan hantera de kostnader som en kredit medför.

Vad krävs för att låna pengar till semester?

Det är svårt att säga exakt vad som kommer att krävas av dig som låntagare, eftersom villkoren kan vara varierande. Det vanligaste är dock att du behöver ha fyllt 20 år och att du är folkbokförd i Sverige. Denna låneform har sällan lika hårda villkor som ett större privatlån och betalningsanmärkningar kan gå obemärkta förbi. Se till att du jämför företagen med varandra så att du först kan se till att du får så bra villkor som möjligt, t.ex. när det gäller ränta och återbetalningsbelopp. Du kommer att vilja njuta så mycket som möjligt av din resa och inte behöva oroa dig för att din ekonomi ska gå i kras när du kommer hem igen, eller hur?