Privatekonomi

Akuta utgifter när det oväntade sker

Låna pengar akut

Otur kan drabba alla—ingen är immun. Vad är lösningen på en akut situation där exempelvis bilen gått sönder mitt på motorvägen? Pengar saknas på kontot. Du kan varken beställa en bärgare eller använda dig utav mobilitetsgarantin, då din bil saknar denna. Vad har man för val vid sådana situationer?

Valen är egentligen få. Har man familjemedlemmar som kan hjälpa en så är det toppen—är man långt ifrån hemmet dock och inte heller kan be en familjemedlem om hjälp så blir möjligheterna helt plötsligt oerhört färre. Vad gör man vid sådana situationer?

Det må låta som en väldigt klurig situation—men det är det inte. Lånen är en räddare i nöden.

Låna pengar i akuta situationer

Lån har fått ett dåligt rykte i och med att så många svenskar idag lånar så mycket. Lånen används till onödiga utgifter och det är egentligen inte avsikten med lån. Ingen rekommenderar någon att låna pengar för att dricka, spela eller njuta av livet eftersom lån måste betalas tillbaka. Vare sig man vill det eller inte.

Lånen kan vara extremt bra tillhanda om man använder dem rätt. Ponera att du befinner sig i situationen ovan. Allt känns hopplöst. Du är några dagar ifrån löning men just nu är kontot tomt. Vad kan du göra? Enkelt! Låna pengar med en extremt kort varsel—räkna med att betala tillbaka lånet så fort löningen är på kontot och så har du snart finansiella medel på kontot igen inom bara några minuters tid. Ring nu bärgaren och problem solved!

Låna pengar snabbt

Det är väldigt enkelt att låna pengar snabbt idag. Öppna helt enkelt din favoritwebbläsare. Knappa in namnet FlexLimit, eller helt enkelt sökfrasen låna pengar snabbt. Presenterad blir du nu med en rad olika långivare som kan hjälpa dig med just din situation och erbjuda dig finansiellt stöd inom bara några minuters tid. Vid situationer som tidigare nämnts så kan det vara smart att låna pengar utan UC. UC står för Upplysningscentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag. När Upplysningscentralen gör en kreditupplysning så blir denna synlig för andra långivare framöver. Eftersom långivare tar hänsyn till tidigare kreditupplysningar innan de beviljar lån så kan många tidigare kreditupplysningar påverka ens kreditvärdighet så för den som vet att de kommer vara i behov av lån framöver igen kan det vara smart att i fall som denna undvika en kreditupplysning hos UC och istället helt enkelt låna pengar utan att kreditvärdigheten påverkar alls.

Många långivare erbjuder idag sådana lån och det finns i princip inga nackdelar med dem. Haken är att få långivare jämfört med motsatsen erbjuder lån utan UC—men de är fortfarande många som gör det. Vid behov av större och förmånligare lån behövs nästan alltid en kreditupplysning hos UC—men vid akuta fall där bara några tusenlappar behövs oerhört snabbt fungerar också lån utan UC minst lika bra.

Kreditupplysningen görs då istället hos andra kreditupplysningsföretag, som Bisnode och Creditsafe.

Så fort lånet beviljats så brukar långivare som erbjuder snabba lån utan UC att betala ut pengarna så du hittar de på kontot nästan omgående. Därmed har du snabbt ordnat tillräckligt med finansiellt stöd att klara dig själv.

Nu ringer du helt enkelt bärgaren och löser dina akuta situationer, och därefter löser du dina långsiktiga situationer, som det nya lånet, i lugn och ro de kommande dagarna, så fort löningen trillar in.

Som tidigare sagts—problem: solved!