Spartips

Hur du kan spara pengar bäst

Spara pengar

Alla vill vi ha extra pengar när något oförutsägbart dyker upp som kostar en del. Att spara pengar kan ibland vara svårt men här får du dem bästa tipsen för hur du gör det på bästa sätt.

Så börjar du för att spara pengar

Det finns många sätt att spara pengar på. Det enklaste sättet att börja med är att kolla upp din egen budget och utgifter. Vad kan du spara pengar på genom dina utgifter? Ibland brukar man kunna spara mycket pengar bara genom att tänka en extra gång på vad man egentligen lägger sina pengar på varje månad. Utemat, rökning, alkohol eller andra saker som går att undvika och som du kan spara mycket pengar på hjälper lång väg att spara in pengar. Har du små lån med hög ränta kan du spara mycket på att ta ett större lån med lägre ränta och betala av dom. Det brukar alltid gå att spara in mycket på din egen livsstil.

Smidiga knep att spara pengar samt tjäna extra

Det finns många saker att spara in pengar på samt att tjäna in extra pengar på. Du kan alltid ta ett extra jobb som inte kräver så mycket tid så som enkätundersökningar på nätet. Här kan du tjäna både pengar och presentkort. Du kan också titta efter andra distansjobb som du enkelt kan göra hemifrån och som inte kräver så mycket tid, skriva texter, översättningar eller något annat som passar.

Rensa ut garderober och förråd. Sälj det du inte längre använder. Det finns en hel uppsjö med sidor du kan använda dig av så som ,tradera, blocket och Facebook grupper. Håll inte i saker du inte använder, det kommer ändå bara fortsätta ligga och damma längst in i garderoben, tjäna en slant på det istället.

Planera dina inköp är en viktig del för att kunna spara pengar. Om du storhandlar för hela veckor istället för att handla oplanerat kan du spara in mycket mer än du tror. Genom att planera dina inköp minskar du också risken för att göra onödiga inköp. Vid eventuella lån eller låneansökan kan det också vara ödesdigert att jämföra lån utan UC här innan man först ansöker. På så sätt kan man spara oerhört mycket pengar och betala mycket mindre vid eventuella lånekostnader.

Ha dina pengar på sparkonto

Spara pengar

Det är alltid bra att ha ett sparkonto där du kan sätta in dina pengar. Det finns olika typer av sparkonton där du bland annat kan välja ett så kallat investeringssparkonto. Du måste däremot räkna in skatten på investeringssparkonto om du väljer den formen. Skatten är en så kallad schablonskatt och beräknas genom att man lägger ihop värdet på sparandet vid fyra tillfällen under året. Det är en ganska låg kostnad och det är enkelt att söka uppgifter om vilken summa som gäller. Det är däremot ditt sparinstitut som sköter beräkningen.

Det som är bra med ett investeringskonto istället för ett vanligt sparkonto är att du kan spara aktier och fonder. Du är heller inte bunden utan kan sälja och lägga till regelbundet.

Oavsett vilken form av sparkonto du väljer är det ett bra sätt att ha koll på ditt sparande samt lättare att inte använda dina sparpengar till onödiga köp.